Рецепт різотто для початківців від шеф-кухара Велмарт

Щоб правильно приготувати різотто, потрібен час , і це вимагає вашої уваги, а також вашого часу. Протягом 20 хвилин у вас є лише одна робота і одна робота, а це – перемішувати рис, додаючи гарячий запас, котрий одночасно, і варити рис повільно, щоб запас поглинався. 

Ця методика, яка називається методом різотто, випускає рисові крохмалі, створюючи кремове, оксамитове блюдо, і для цього потрібно дві руки: одна для перемішування і друга для ковзання. Тому краще не намагатися робити багатозадачність, поки ви це робите. Можливо, ви могли б вести розмову, але не намагайтеся займатися будь-якою іншою кухнею або готувати підготовку, особливо якщо ви новачок у приготуванні різотто.

Що цікаво про метод різотто, це те, що він настільки трудомісткий і трудомісткий, що ресторани не можуть його використовувати. Це зайняло б занадто багато часу, і меценати не люблять чекати півгодини їжі. Це означає, що якщо ви тільки коли-небудь мали різотто в ресторані, ви ніколи не мали справжнього різотто.

Замість цього ресторани використовують альтернативний метод, який включає парне приготування рису, а потім закінчення його в останню хвилину. Це ускладнюється, тому що рис арборіо (короткозернистий рис з високим крохмалем, який використовується для виготовлення різотто) стане клейким (тобто липким), якщо його тримати занадто довго. Що означає, що ресторани не лише роблять справжнє різотто, але і те, що вони роблять, може бути помітно поступається.

Отже … посміхніться! Оскільки ви робите це в домашніх умовах, ви зможете насолодитися різотто, зробленим правильним способом. Правильно приготоване різотто повинно утворювати м’яку вершкову горбку на тарілці для обіду. Він не повинен проходити по тарілці, не повинен бути жорстким або клейким.

Цей базовий рецепт різотто зроблений з маслом, сиром пармезан і свіжою петрушкою, і це класична італійська класика. Це ідеальний рецепт для початку, якщо ви ніколи раніше не робили різотто.

Інгредієнти

  • 1 1/2 склянки рису арборіо
  • 4 склянки курячого запасу
  • 1/2 склянки сухого вермута (або іншого сухого білого вина)
  • 1 середній шалот (приблизно 1/2 склянки або 1/2 дрібної цибулі, нарізаний)
  • 3 столові ложки вершкового масла (розділене)
  • 1 столова ложка рослинного масла
  • 1/4 склянки сиру пармезан (тертий)
  • 1 столова ложка італійської петрушки (нарізаної)
  • Кошерна сіль (за смаком)