Сезонна пропозиція «Консервування»

Запрошуємо усіх господинь до «ВЕЛМАРТ» за товарами для консервування за найкращими цінами.
У нас ви знайдете все необхідне для заготівлі на зиму: банки, кришки, відкривачки, закатані ключі, тримачі для банок, необхідні спеції, кухонну техніку.
Крім того, у відділі овочів на вас чекають овочі за приємними цінами.

Як же правильно консервувати?

Правило 1.

Для консервації підходять свіжі, цілі, без ушкоджень овочі чи фрукти. Фрукти мають бути гарно вимиті, овочі краще замочити у холодній воді на 2-3 години.

Правило 2.

Гарно вимийте банки. Спочатку помийте їх теплою водою, потім содою.

Правило 3.

Банку необхідно простерилізувати. Це можна зробити над паром, у кип’ячій воді, в електричній духовці, у мікрохвильовій печі, в посудомийці.

Правило 4.

Висушіть банки, щоб вони були повністю сухими. Наповнюйте банки «під горлечко». Так в банці буде менше повітря, тим самим буде менша ймовірність окислення й інших згубних процесів.

Правило 5.

Повторна стерилізація

Коли банки наповнено, поставте їх у широку каструлю, кришки не закручуйте, а просто покладіть їх зверху банки, залийте водою на ¾, та нехай банки так постоять протягом 10 чи 20 хв після закипання, залежно від розміру банки.

Якщо ви налили в банку гарячий компот чи варення, то їх можна відразу закривати, повторна стерилізація не потрібна.

Правило 6.

Ретельно закрутіть банки. Переверніть їх догори дном та перевірте, чи не протікає банка.

Правило 7.

Банки мають остигати поступово. Накрийте їх покривалом, та нехай охолоджуються кілька днів.

Правило 8.

Зберігайте банки у максимально прохолодному місці.